Soto ajam

Gepubliceerd op 7 juli 2025 om 14:45

Ingredienten

 

  • 300 gram kipfilet
  • 5 kemirinoten 
  • 5 tenen knoflook
  • 2 tlp kurkuma
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 200 gram witte rijst
  • Gebakken uitjes
  • Selderij 
  • Citroensap

 

Bereiding

Snij de kip in grote stukken en haal alle adertjes en stukjes vet eruit. Zet water op in de waterkoker. Doe de kemirinoten, de tenen knoflook en de kurkuma in een vijzel of in de keukenmachine. Maal tot een pasta (de boemboe). Origineel hoort dit recept met een vijzel, alleen veel mensen hebben geen vijzel in huis. 

Doe wat boter of olie in een grote kook pan. Bak hier de boemboe even kort in aan. Gooi het warme water uit de waterkoker bij de boemboe en kook hier de kip in. Voeg het kippenouillon blokje aan de soep toe. Kook tot de kip gaar is. Haal de kip uit het water en laat even afkoelen. Zet nu de rijst op.

Vervolgens pluis je de kip, dit doe je door de kip uit elkaar te trekken met een vork, met de hand of met de mixstand van de keukenmachine. Bak de kip nog even kort op zodat deze een klein beetje droog wordt. Snij alvast de selderij in kleine stukje en pers de citroen. Als de rijst klaar is kun je eten.

Doe wat rijst in een kom, doe hier wat van de soep bij. Strooi wat kip, wat gebakken uitjes, de selderij en citroen over het geheel en eet smakelijk. 

 

Budget recept: wrap met kipfilet en kaas

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.