Tomaat basilicum soep

Gepubliceerd op 30 mei 2025 om 16:21

Ingrediënten:

 

  • 1 ui
  • 2 knoflook tenen
  • 750 gram roma tomaten
  • Blikje tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • Verse basilicum
  • 250 ml kookroom

 

Tip:

Heerlijk met zelfgemaakte croutons

Bereiding

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten in blokjes. 

Fruit de ui in een grote pan. Zodra de ui glazig begint te worden doe je de fijn gesneden knoflook erbij. Na een minuutje voeg je de tomatenpuree erbij en roer je goed door om te voorkomen dat de ui en knoflook aanbranden. Voeg de suiker toe. Voeg vervolgens de gesneden tomaten toe en laat 10 minuten rustig opstaan. Ondertussen roer je goed door. 

Snij wat verse basilicum in stukjes en voeg dit toe. Laat nog kort even meekoken. Voeg de kookroom toe en pureer het geheel met een stafmixer. Voeg eventueel wat water en wat zout na smaak toe. 

 

Tip:

Maak zelf eenvoudig croutons door wat brood in kleine blokjes te snijden. Doe hier 1 el olijfolie per sneetje brood bij. Gooi hier wat zout even eventueel wat kruiden (bijvoorbeeld: chilipoeder, paprikapoeder, uienpoeder of knoflookpoeder) bij. Bak op zacht vuur even kort in een koekenpan en je hebt heerlijke zelfgemaakte croutons. 

 

Budget recept: tomaten basilicum soep

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.