
Ingredienten
- Couscous 300 gram
- Broccoli
- Kipgehakt 300 gram
- Verstegen pittige kipkruiden
- Bakje roomkaas
- Olijfolie
- 400 ml water
Bereiding
Zorg ervoor dat je water opzet voor de couscous. Strooi naar smaak wat Verstegen pittige kipkruiden over het gehakt. Rul het gehakt in een ruime hapjes pan. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Stoom of kook de broccoli tot deze beetgaar is.
Met stomen worden de meeste vitaminen behouden in de groente. Broccoli is eenvoudige te stomen door de roosjes in een vuurvaste schaal te doen met een klein laagje water. Dit doe je vervolgens enkele minuten in de magnetron. Het hangt van de hoeveelheid water en de dikte van de roosjes af hoe lang de broccoli gestoomd moet worden tot het gaar is. Meestal doe ik de broccoli eerst 3 minuten in de magnetron om te controleren of het gaar is, vaak moet het dan nog een minuut of soms 2.
Doe 400 ml kokend water en een paar druppels olijfolie bij de couscous. Wacht 5 minuten en roer ondertussen door.
Giet vervolgens de broccoli af. Als het kippengehakt gaar is doe je de broccoliroosjes erbij en bakt dit nog even kort mee. De grotere roosjes kunnen eventueel wat kleiner gemaakt worden. Zodra de couscous klaar is doe je de couscous bij het broccoli kipmengsel. Voeg de roomkaas toe en roer even door.
Reactie plaatsen
Reacties