
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 of 3 courgetten
- 1 broccoli
- Kruidenroomkaas
- Spekjes
- Bouillonblokje (optioneel)
Tip:
Met een kleine beetje geraspte kaas, wat blaadjes munt en een paar druppels citroen.
Bereiding
Dit is een zeer eenvoudig maar zeer geliefd recept in ons huishouden. Ook is dit een makkelijke en voordelige manier om veel groente te eten.
Snij de ui in blokje en bak deze in de pan tot de uit glazig wordt. Snij de courgette ondertussen in dunne plakjes en maak roosjes van de broccoli. Doe de courgette en broccoli bij de ui. Zet het vuur zacht en doe de deksel erop. Als je een bouillonblokje toevoegt, doe dat dan nu. Vooral in het begin kan het zijn dat de ui te donker wordt omdat de groente nog niet voldoende vocht heeft losgelaten, gooi dan een klein beetje water bij de groente. Laat de groente 45 minuten pruttelen op zacht vuur terwijl je iedere 5 a 10 minuten roert.
Zet ondertussen de spekjes op het vuur.
Zodra de 45 minuten zijn verstreken dan pak je de staafmixer en mixt de groente tot een zacht mengsel. Gooi wat water bij het groente mengel. Dit kan naar smaak, sommige mensen houden van dunne soep, andere van wat steviger soep. Ik gooi er z'n 150 ml water bij, dit is ook afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de groente. Mix alles goed fijn. Doe vervolgen de roomkaas in de soep en mix nog kort door. Zorg ervoor dat de soep nu niet meer kookt, door de roomkaas kan de soep gaan schiften.
Tip:
Als je de geraspte kaas, munt en citroen wil toevoegen doe dit dan op het einde en mix dit dan mee. Dit geeft een verassend lekkere zomerse groente soep.
Reactie plaatsen
Reacties